Ahad, 29 Oktober 2017

MBO BUKA CAWANGAN BARU.!!


Buka Cawangan Ke-26, MBO Cinemas Beri ‘Pengalaman Baru’ Menonton Wayang Buat Warga Kuantan


Bosan Hujung Minggu..? students Politeknik dekat Kuantan buat apa hujung minggu.?

Apa kata berhibur menonton filem terbaru sebab MBO Cinemas (MBO) dah bukak cawangan ke-26 di Kuantan City Mall baru-baru ni! Wow! Terdapat 6 skrin standard di samping 3 ‘skrin istimewa’, menjadikan 9 jumlah dewan pawagan boleh dinikmati 1328 penonton dalam satu-satu masa. Besar jugak kan?

Nak tau apa ‘skrin istimewa’ yang ditawarkan MBO? Haa, itu maknanya korang boleh enjoy 3 konsep tontonan yang unik dari jenis hall berbeza antaranya MBO Kecil, MBO Big Screen dan MBO MX4D. Memang enjoy habis dengan yang tersayang!

klik link dibawah 

http://hkm94.sharethisstory.net/my-801742-11522?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=

BARCA CATALONIA.


Bercuti di barcalona spain. Itu dulu, sekarang Catalonia.

http://hkm94.sharethisstory.net/my-801742-11520

Selasa, 11 Julai 2017

PENGAJARAN SEWAKTU RAYA 2017


CATATAN INI HANYA PENDAPAT PERIBADI TIADA KAITAN DENGAN SESIAPA

Assalamualaikum.



.
Raya 2017. Antara aku dapat.

.
Point,
1.Jalan hidup.
Yes.. ramai yg dah berkerja dah masih belajar.. bkn yg tidak smbung belajar adlh tidak pndai. Yg smbung bljr adlah rezeki. Enjoy yr life as a student. Tidak smbung bljr itu lah peluang utk bljr tanpa sukatan yg tiada dlm u d dunia.

2. Bdk kemahiran
Sapa2 yg sambung bljr tpi di bidang kemahiran.. org akn pndang rendah. So kau kena buktikan pada org itu, dia salah.. jgn plak kau hanyut dgn pndagan masyarakat. Hidup kamu, acaun kamu.

3. Pengangur
Lepasan ipt biasa akn ambil masa utk dptkan kerja.. sabar kerja ap yg ada.. supermarket or mall just work for yourself. Rezeki xprnah lambat.
Alasan akn mmbunuh diri kamu. Kamu bkn student.. kamu manusia yg ad ilmu.

4. Kewangan.
Lepas kerja.. Gaji bagi kt ibubapa walaupun rm10 sbulan.. kau kena beza ap yg keperluan atau kemahuan. Jgn trpengaruh dgn kereta mampu milik. Ad org kata kereta mampu milik ialah HONDA. WTH. Ukur baju sndiri dgn saiz kita. Kalau M pakai la M. Jika barang itu harga rm20 slepas 2tahun hrga rm19 bleh dijadikn aset. Kalau rm50, slpas 2tahun jdi rm10.. jgn pilih barang ini. Kamu bijak, jgn biarkan org lain kotorkan jalan hidup kamu.

5. Matlamat
Ramai yg ad matlamat hidup.. antara realistik atau tidak. Apa yg kamu hendak capai sebelum umur 25/28/30/35? Mesti jelas. Cth miliki rumah sbelum umur 28. So kau start skrg kena bljr ilmu hartanah. Bljr kt FB byk..

6. Jodoh atau bodoh
Kau dah habis bljr. Ad dah kerja. Xperlu cinta sama mcm sama sekolah.. pendek kata senang SANGAT kena tipu. Jika ada masa utk memilih, pilih laa sampai betul2 puas hati. Xkan jumpa yg perfect. tamat masa memilih kau akan dipilih. Jodoh hanya dirancang, bercinta sampai roboh KLCC dah tu bkn jodoh. Move on. Bodoh adalah hilang harga diri atau maruah diri semasa bercinta. Siap bangga ada ex ramai. (Laki/prmpaun yg baik xkan tanya kisah silam. Maaf aku jahat)

7. Bukan pertandingan.
Tidak perlu hebohkan bukannya pertandingan. Apa yg dicapai xyah bangga sangat. Bersahaja. Setiap org ada jalan cerita. Jdi A xperlu la rendahkan B. Tak smestinya gagal akn terus gagal. Jangan tinggi sangat, jatuh sakit. Jgn lama sgt dk tempat tinggi kan jatuh susah nk selesa.

8. Gaya Sedar
Ak tgk seorang ayah shopping baju raya. Gembira anak kecil itu. Senyuman manis tahap diabetes. Yes baju raya tapi di kedai BUNDLE seringgit shelai. Bagus si ayah sedar akn keadaan semasa. Ak tgk anak muda. Yes bergaya butik di mall pasti. Ad duit semua jalan. Brjimat jgn ikut trend sgt. Kita biasa bkn raja.


SEKIAN ITU SAJA.. XDE ORG BACA POM KAN

.



Khamis, 16 Februari 2017

APLIKASI TERBAIK..!!! Haram

Aplikasi Larangan!

Nak share sikit apps korang boleh guna secara FREE tapi syok woo!! Untuk pengguna Android je lah. Apa guna pakai Data Unlimited tapi asyik main FB/IG dan bulan-bulan bayar bil A****.
1) Mobdro
Ini aku paling suka. Korang boleh layan movie, sport, news dan macam-macam lagi. HBO, Animal Planet ahhh macam-macam ada! Tapi ini takde subtitle.
https://www.mobdro.com
2) Popcorn Time.
Layan movie-movie terbaru kat panggung. Tapi ini kena tunggu sikit lah sebab dia nak streaming lama. Benda free, bawa-bawa lah bersabar geng.
https://popcorntime.sh/en
3) Fildo
Ala-ala itunes kot. Korang layan lah music sampai pitam. Boleh download lagu on the spot.
http://fildo.en.uptodown.com/android
4) Aptoide
Yang ini, buat kaki games mungkin korang suka lah. Download games yang berbayar secara percuma. Aku try download Grand Theft Auto. FOC! Tapi dah uninstall. Tak minat nak main game kat phone.
http://aptoide.en.uptodown.com/android
5) Adguard
Takde yang special sangat pasal apps ni. Aku suka sebab dia block apa yang aku tak nak. Boleh save banyak Bandwidth.
https://adguard.com/en/adguard-android/overview.html
Amaran : Untuk mereka yang berani sahaja. Kelembapan phone atas tanggungjawab sendiri. Kalau pakai phone RAM 1GB tu fikir-fikirkan lah. ada banyak lagi apps yang best²

Kredit: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212130272081205&set=a.3518164601973.2162022.1507767914&type=3&theater

Selasa, 4 Oktober 2016

LAJUKAN LAPTOP ANDA

Biasanya laptop lembap/slow laptop lama dah bertahun tunggu.

So, cara salah satu daripada berjuta langkah nak lajukan laptop anda.
PENTING TAMBAH RAM DULU.

ikuti langkah ini.

1

2
Pilih2

lepas pilih clik OK

3
dia akan scan file2 yg merepek. makan masa sikit

4
Nah Pilih dan OK

nak lagi dia tanya.. Delete je

4
Dia Buang laa tu.

NOTE:Step ini mungkin akan hilangkan fail lama anda.!!!





Nak Cari Model Laptop


Bila nak tambah RAM dan nak repair mesti ada orang tanya, Model Laptop apa ya.?
Khas Untuk Orang lupa.


Untuk Window lain boleh guna taip dia ruangan Find atau search.


Ikut je langkah. eh taip je la systeminfo


Haa. Kan dah keluar Jenama laptop dan model laptop..

p/s:step nie mungkin tidak boleh diguna pakai oleh sesetengah jenama laptop. TAPI cuba dulu


Isnin, 3 Oktober 2016

Macam mana nak tahu RAM Laptop/PC


Ikut langkah-langkah Mudah:

1.Contoh dibawa dibuat WINDOW 7,untuk Window 8.1 dan 10. Langkah ini masih boleh dipakai.

2. Paparan kedua boleh adalah paparan sebenar penggunaan RAM di laptop/Pc.

p/s: Laptop/PC ada yang memaparkan untuk RAM 4G, dia memaparkan Total 4123. Jangan Keliru
kerana dia masih RAM4g



Cari Blog Ini