KONGSI PELBAGAI ILMU. BIAR TAHU JANGAN KELIRU. MUNGKIN SELESAIKAN MASALAH ORANG LAIN. ILMU BERMANFAAT
Jumaat, 19 Julai 2013
KEK FUDGE COKLAT
Bahan-bahan ( saiz 20 cm )
• 2 biji telur
• 1 cawan minyak masak
• 1 cawan gula pasir
• 1 cawan gula perang
Bahan A
• 1 sudu kecil vanila
• 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
• 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
Bahan B
• 2 sudu kecil sodium bicarbonate
• 1 sudu kecil baking powder
• 1/2 cawan serbuk koko
• 2 cawan tepung gandum
==============================
** Topping **
• 1/2 cawan koko van hauten
• 1/2 cawan susu pekat
• 1 sudu besar minyak masak
Cara-cara
1. Pukul telur hingga kembang
2. Masukkan gula dan pukul lagi
3. Kemudian masukkan minyak masak
4. Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke
dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul
sehingga sebati.
5. Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga
masak
6. Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam
periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah
ok...taruk je atas kek yg dah sejuk
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan