Jumaat, 19 Julai 2013

KEK FUDGE COKLAT



Bahan-bahan ( saiz 20 cm )
• 2 biji telur
• 1 cawan minyak masak
• 1 cawan gula pasir
• 1 cawan gula perang

Bahan A
• 1 sudu kecil vanila
• 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
• 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe

Bahan B
• 2 sudu kecil sodium bicarbonate
• 1 sudu kecil baking powder
• 1/2 cawan serbuk koko
• 2 cawan tepung gandum
==============================
** Topping **
• 1/2 cawan koko van hauten
• 1/2 cawan susu pekat
• 1 sudu besar minyak masak

Cara-cara

1. Pukul telur hingga kembang
2. Masukkan gula dan pukul lagi
3. Kemudian masukkan minyak masak
4. Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke
dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul
sehingga sebati.
5. Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga
masak
6. Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam
periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah
ok...taruk je atas kek yg dah sejuk

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Cari Blog Ini